Krya på dig present


En krya-på-dig present blir ofta väldigt uppskattad eftersom det är en present som vanligtvis anländer utan att mottagaren har förväntat det. Inom kategorin för att skicka presenter är det här en gåva där omtanken, själva gesten, är det viktigaste – själva presenten kommer i andra hand.

Undvik Krya på dig present som kan ge fel vibbar

Men, vill man ge med stil, är det förstås inte fel att även ge något som verkligen uppskattas. Undvik också presenter som kan ge negativa associationer i samband med sjukdomen. Det är exempelvis mindre lämpligt att skicka ett kul whiskey – paket med choklad åt någon som lider i sviterna efter ett alltför vidlyftig alkoholkonsumtion. Så trots att en krya-på-dig-present kan tyckas vara enkel att hitta på, så tänk efter ett par gånger extra hur den kommer att uppfattas innan du skickar den.

Kort och blommor är vanligaste krya på dig presenten

Absolut vanligast av krya på dig presenter är de välkända ”krya-på-dig-korten” ackompanjerat av en bukett blommor. Eller chokladasken med tillhörande kort. Till barn är det uppskattat, såklart, att skicka godis eller choklad, men är sjukhusvistelsen eller konvalescensen långvarig är det inte fel att skicka ett gosdjur, typ en Nalle. Det finns exempelvis flera bra ”nallegram” att tillgå på nätet idag. Att tänka på i sammahanget kan dock vara att det ofta är förbjudet att äta godis eller sötsaker i samband med sjukdom, vilket kan göra denna present till ett riktigt antiklimax för den godissugne sjukligen.

Välj en present som underlättar sjukhusvistelsen

Är det frågan om en längre tids sjukhusvistelse kan det vara uppskattat med en present som underlättar sjukhusvistelsen. En bra bok är ett utmärkt exempel, förutsatt att den sjuke har kraft och ork nog att läsa. Annars fungerar det givetvis utmärkt med tidsskrifter eller fackskrifter inom något intresseområde som mottagaren tycker om.

För den yngre generationen kan det vara kul med spel, kanske till mobilen, eller till en spelenhet som redan finns i mottagarens ägo. Kanske ett spel till Nintendo DSi eller till en av alla Playstation konsoler.