Alla Hjärtans Dag Present – tips & bra e-butiker


Alla hjärtans dag är en stor ”skicka -presenter-högtid” och att vi köper hundratusentals alla hjärtans dag presenter har förstås med inramningen att göra.

På alla hjärtans dag är det fritt fram att skicka present till vem som helst man tycker om, men vanligast är förstås att förälskad par uppvaktar varandra med diverse ömhetsbetygelser. Många tycker dock att det är svårt att hitta en rolig, intressant eller spännande alla hjärtans dag present (ligger ju inom samma slags kärlekstema som exempelvis en bröllopspresent), och därför tänkte vi försöka komma med ett par bra tips.

Vanligast som alla hjärtans dag present är klassiska, konventionella presenter som blommor och choklad.

Och fastän det kan tyckas fantasilöst anser jag att detta är en dag då klassiska presenter verkligen tjänar sitt syfte. Jag menar, blommor är alltid en uppskattad present och säg vem som inte gillar choklad? Själv har jag hittat min favoritbutik för att skicka presenter på alla hjärtans dag på presento.se, som har flera sköna kombinationer av både klassiska och innovativa presentpaket. Rekommenderas!

Jag har vidare letat efter roliga gåvor att skicka eller fixa på Alla hjärtans dag present och här följer 2 förslag som jag fastnade för:

  • Bjud ut din kära på en middagsupplevelse. Det är alltid en uppskattad alla hjärtans dag present. Här kan det vara värt att lägga lite extrapengar på en rolig upplevelse som har med gastronomisk njutning att göra. Varför inte ta med honom eller henne på en kombinerad vin och chokladprovning? Det finns även flera romanstiska weekendpaket att ge bort, och det måste inte kosta skjortan för att vara mysigt. Leta efter aktuella erbjudande på herrgårdar och slott i närheten, det brukar finnas fina fynd att göra här!
  • För dig som har datakunskap tyckte jag det var ett kul förslag på att köpa ett domännamn (kostar ett par tio) som alla hjärtans dag present. Inte minst är det här en gåva som symboliserar er kärlek, där du kan lägga upp en enkel hemsida med bilder och texter som ett slags berättelse över er tid tillsammans. Den moderna motsvarigheten till dåtidens poesi-present. Uppskattas garanterat!

Fakta

  • Alla hjärtans dag infaller den 14/2 och härstämmar från engelska helgonet S:t Valentin som dagen firas till minne av.
  • Den mest spridda historien om Sankt Valentin är att han var en kristen som levde i Rom på 200-talet och dog martyrdöden efter att ha satt sig om mot kejsar Claudius förbud att viga unga par. Innan Valentin avrättades, lyckades han smuggla ut ett kort till fångvaktens dotter som han var mycket kär i. Det första ”Valentinkortet” och början till traditonen att skicka kort den här dagen.
  • Den absolut mest klassiska i segmentet för alla hjärtans dag presenter är den hjärtformade chokladasken tillsammans med ett alla hjärtans dag kort + blommor. En klassiker som aldrig bör glömmas bort och som fungerar i alla väder.