Om personliga presenter


Förmågan att skicka present som verkligen blir uppskattad är till stor del förmågan att fixa en gåva som känns personlig för mottagaren. En present som på ett eller annat sätt symboliserar och gestaltar din relation till den som får presenten; som på ett tydligt sätt kommunicerar att ”jag vet vem du är och jag uppskattar dig”.

Idag finns det mängder av personliga presenter på nätet av välja mellan och flera sajter har specialiserat sig på att enbart erbjuda personliga presenter. Framförallt hittar man denna inriktning bland fotoföretagen. Eller för att uttrycka det mer frankt: foto som kommersiell verksamhet har mer och mer blivit inriktad på personliga presenter.

En personlig fotopresent

Att skicka present inom fotonischen som är personlig kan exempelvis innebära att skapa en fotobok eller en fotokalender som man sedan skickar till exempelvis mor eller farmödrar. Personifieringen sitter sålunda i att varje foto är unikt vilket är en smart sätt att enkelt och snabbt skapa en individuell produkt.

Både fotoböcker och kalendrar tar emellertid en hel del energi att sätta ihop då dessa produkter kräver ett flertal foton (mellan 12-150 stycken!). För dig som inte har tid eller ork med detta är alternativet ”fotoprodukter” såsom canvasförstoringar, kaffemuggar, t-shirts eller andra produkter som kan personfieras genom en tryckt bild.

Personlig barnbok

En annan väldig kul personlig present till barn är den personliga barnboken. Detta är en närmast genial gåva. Enkel att personifiera, synnerligen prisvärd och säkerligen en födelsedagspresent som barnet kommer bli överlycklig för. Konceptet bygger på att texten i boken trycks med barnet som hjälte och huvudperson.

I boken får barnet också ta med sig ett par kompisar (vanligtvis 3 stycken) i äventyret. Det finns flera olika sagoteman att välja mellan, allt efter tycke och smak. Ska du skicka present till en 3-7 åring är detta en superfin present!