Ett par tips och tricks för att hitta rätt gåva


Att skicka presenter kan förefalla vara en till synes enkel, trivial aktivitet men faktum är att varje dag har tusentals svenskar huvudbry och ångest över att skicka en present som blir tillbörligt uppskattad och som förmedlar det budskap av omtanke och värme som är den huvudsakliga intentionen.

Dessutom vill de flesta skicka presenter som inte känns opersonliga, ogenomtänkta eller sådär på måfå slentrianmässigt ivägskickade i all hast, liksom i sista sekunden. Målet är förstås att leverera en present som känns personlig, köpt och skickad med kärlek.

Leveranstid viktig valfaktor!

Precis som med allt annat på nätet idag finns det en hel uppsjö av e-butiker, sajter och leverantörer att välja mellan när det är dax att skicka present. Det är alltså ingen brist på valmöjligheter. Tvärtom finns det nästan för många alternativ att välja mellan, vilket kan göra det till ett godtyckligt eklektiskt vågspel att skicka present.

Som med allt annat väljer de flesta att leta efter rätt sajter via sökmotorerna och därefter jämföra erbjudanden, produkter och priser. Flera undersökningar visar också att vi ofta är sent ute när det gäller att skicka via post, varför valet av en leverantörs har väldigt mycket med en bra leveranstid att göra.

Flera sajter levererar idag mot en leveranstid på bara ett dygn, och det finns faktiskt flera som även levererar på helgen, vilket är en fantastisk service jämfört med hur läget var för bara ett par år sedan.

Trygghet en annan viktig faktor när vi ska skicka present

En annan viktig faktor när kunden ska skicka present är tryggheten. Trygghet förstås då som att leverantören har goda kundreferenser sen tidigare och kan uppvisa ett bra ”track – record” när det gäller pålitliga leveranser. Ingen vill ju slänga iväg en present via nätet som riskerar att komma fram för sen.

Varför? Jo, för att det inte finns något mer pinsamt än den där födelsedagspresenten som måste levereras med eftermälet ”grattis i efterskott” och som egentligen är alla presenters svarta får. Den är motsvarigheten till att göra självmål i sport: det blir förvisso mål, men syftet med målet har gått helt förlorat.

Roliga presenter

Sen Internet lanserades för en sisådär tusen år sen 🙂 har marknaden för att skicka presenter med humoristisk prägel fullkomligt exploderat. I princip så bygger hela Coolstuffs koncept på ett slags ironiskt, humoristiskt givande av skrattframkallande presenter. Och vi vet ju alla hur framgångsrika Coolstuff blivit.

En liten brasklapp är dock att köpa presenter med ett slags humorprägel endast till personer som du vet uppskattar detta slags humor. Det kan vara en bra tumregel att följa i sammanhanget. Annars är det lätt att det blir helt tokigt. Mitt råd är alltså att endast skicka ironiska presenter till dina absolut bästa vänner, där chansen för missförstånd och liknande pinsamheter är lika med noll!