Måste det vara ett speciellt tillfälle?


Att ge bort en present i vardagen är en gest som kommer uppskattas, var så säker, och det är sannolikt en present som mottagaren aldrig kommer glömma eftersom den är ”oväntad”. Varför är vi så dåliga på att ge bort presenter i vardagen? Varför måste det jämt vara ett speciellt tillfällen, en särskild bemärkelsedag, för att vi ska skicka present till någon vi tycker om?

Nej, jag vill härmed slå ett slag för spontanpresenten. Den som vi skickar från hjärtat. Den som vi sänder med en enda anledning: för att vi vill säga att en annan människa är viktig. Ty när vi kokat ner allt som handlar om presenter, om att skicka presenter och alla present – aktiviteter till sin sista molekyl, så handlar det ändå till syvende sista om detta: att ge.

Vackert så. Ge en gåva till någon du tycker om. Idag.

Skulle också vilja passa på och omnämna att vi skapat en sida för dig som letar efter 30 års present och 40 års present. Vi hade ju tidigare för 50 och 60 års present, men har fått en del feedback och hintar om att ni därute i vårt kära avlånga land även vill ha idéer på presenter till 30 åringar och 40 åringar.

På dessa sidor försöker vi även ringa in vad som är ”specifikt” för denna ålder, både vad gäller män och kvinnor, och vad för slags presenter och gåvor som passar extra bra vid dessa tillfällen. Har du själv några tips på presenter så är du alltid välkommen att höra av dig.