Fotopresenter – fotokalander, fotomuggar

Det finns få presenter som brukar bli så uppskattade som fotopresenter.

Och med detta så avser vi helt enkelt presenter som du ”skapar” med avstamp i dina egna foton och bilder. Exempel på detta kan vara att fotoalbum, fotobok, fotokalender eller en fotomugg, som du sedan ger bort i present.

Fotokalender – personlig och praktiskt present el. julklapp

En av de vanligaste fotopresenterna till jul är sannolikt fotokalender. Vi har läst (glömt var) att fotokalendern förmodligen är en av Sveriges mest vanliga julklappar, vilket inte är så märkligt. Denna present förenar ju liksom två saker som är grundläggande för nästan alla framgångsrika och roliga presenter.

  • 1. Den är personlig. Den finns inte två fotokalender som ser likadana ut. (Förutsatt att inte två människor använder exakt samma tolv bilder vill säga.)
  • 2. Den är praktiskt. Man kan hänga den på väggen och den hjälper dig att hålla reda på viktiga dagar och tidpunkter. Vissa kalendrar kan man ju dessutom digitalt producera med tillhörande anteckningar, exempelvis om familjens och vännernas födelsedagar, och andra viktiga händelser.

Bra webbplatser för dig som vill göra en fotokalender och ge bort? Släng en kik på denna sida som är ett slags guide till fotokalender, kolla in de billiga varianterna på Vistaprint.se eller de fina och enklare varianterna på Fujidirekt

OBS – en personlig notis!
För min personliga del så har fotokalendern blivit en tradition att ge bort som julklapp. Och med ”tradition” så menar jag helt enkelt att det skulle bli ett enormt ramaskri om jag inte gav bort en fotokalender på mitt barn till mor och farföräldrarna, samt mostrar och fastrar. Samtidigt är det väldigt kul att ha hittat en julklapp som är så uppskattat och som numera är lika självklar på julafton som julskinkan.

Fotomugg – oxå kul!

En annan liknande present eller julklapp som är riktigt kul är fotomuggen, där du helt enkelt trycker ditt foto på en mugg eller kaffekopp och ge bort i present. Ger såklart en skön nostalgikänsla från 80-talet, men är fortfarande lika uppskattad!

På samma tema finns det massor av andra roliga fotopresenter. En annan favorit är den personliga t-shirten, som är exakt vad den låter som: en present där man tryckt sin egen bild på en eller flera t-shirt.

Numera är tryckkvaliteten dessutom riktigt bra (förutsatt att du använt en högkvalitativ digitalbild när du skapade den.) Fotopresenter är utmärkta vid exempelvis som present alla hjärtans dag eller som födelsedagspresent.