60 års present – tips = umgänge, fritid & familj


För många är det något av ett prekärt problem att hitta en 60 års present åt någon som fyller…ja, 60 år förstås.

En 60 – års present brukar få över den mest luttrade nätshopparen att kli sig i huvudet av villrådighet. Varför det? Jo, för att ofta är personen nöjd och etablerad med den materiella standarden i livet, en utgångspunkt som vi känner igen för både 40 års present och 50 års present och som gör det lite svårare, rent generellt, att skicka presenter på nätet.

Men det finns ett par viktigt saker att tänka på när det gäller 60 årspresent och dessa tänkte vi gå igenom härnäst.

Sällskap och umgänge brukar vara viktigast

För 60-åringen är en bra födelsedagspresent ofta förknippad mindre med saker och mer med umgänge i god vänners lag. De flesta har bara 5 år kvar i arbetslivet, varför det kan vara på sin plats med en 60-års present som leder in på en ny hobby eller sysselsättning.

Förvisso kanske det är för kostsamt att ge bort ett helt nytt golfset i present, men det funkar ju även att ge bort en enstaka klubba; kanske något som är mer subtilt, såsom ett par golfbyxor, för att ge en hint om att ”nu är det dags att skaffa sig något kul intresse att fylla den sköna pensionen med..”.

Hobby och familjen sålunda – där har du de flesta sextioåringars stora fokus i livet.

En “Prova på”- Present

I temat på att hitta en ny hobby/fritidsintresse kan det passa bra med en ”prova – på” present för 60-åringen. Vad som ska provas får du välja med känsla för personen. Handlar det om en nära släktning, mamma eller pappa, mormor eller morfar, är det inte fel med en prova på present som ni gör tillsammans.

Gemenskap, familj och vänner brukar som sagt vara synnerligen viktiga saker för en 60-åringen, varför en 60 års present som tar tillvara på dessa värden samtidigt som den bidrar med något kul mervärde eller nytt intresse kan vara själva pricken över i:et.

En annan given hit är att ge en 60 årspresent som kan upplevas tillsammans med barnbarnen – om det nu finns några sådana. Givetvis en present som anammar samma värden som en prova på present, och som 60-åringen med säkerhet kommer att uppskatta mer än alla pengar i världen.

Snabbtips! Har 60-födelsedagsbarnet (eller vad man nu kallar en person som fyller såhär många år?) en fäbless för musik eller teater kan en sådan present bli en riktig hit! Ge bort biljetter till nästa stora konsert eller evenemang tillsammans med övernattning – det är garanterat en populär gåva!