Present till bröllopet # Tips på bröllopspresent


Att ge present bort en present på bröllop eller alternativt att skicka presenter som anländer till bröllopet är en uppgift som kan få även den mest luttrade shopparen att få stora självan. Vi tänkte därför försöker ge dig ett par tips och vägleda dig i valet av present bröllop.

Present + Bröllop = beror på ditt förhållande till brudparet

Digniteten av present och val av bröllopspresent är enligt vår mening helt avhängigt vilket förhållande du har till brudparet. Ska du skicka gåvan till själva bröllopsdagen förutsätter jag att du har ett relativt distanserat förhållande till brudparet och då kan du fokusera på en present till bröllopet som ligger i en relativt moderat priskategori.

Men det kan såklart också handla om att skicka en bröllopspresent till ett bröllop där du har ett nära förhållande till brudparet, men där du av en eller annan anledning inte kan räcka över din present själv. Så därför tänkte jag tipsa om ett par olika alternativ för presenter till bröllopet, oavsett om du kommer närvaro själv eller skicka den med posten.

Tumregeln lyder dock: ju närmare relation till brudparet, desto mer personlig och symbolisk bör din bröllopspresent vara.

Alltså: ansträng dig! Försök att hitta den där presenten som symboliserar det lilla extra.

Upplevelsepresent = funkar (nästan) alltid

En av de absolut vanligaste bröllopspresenterna hittar du inom nischen ” till hushållet”. Vi gillar helt enkelt att förskanska det förälskade paret med allsköns prylar till hemmet: köksknivar, bestick, grytor, glas och diverse prydnader.

Så vill du ge bort något speciellt, en bröllopspresent som sticker ut en smula, är vårt tips att du helt undviker denna kategorin.

Låt istället din gåva vara immateriell och ge bröllopsparet en upplevelse, något de kan minnas i hela livet; och givetvis ska det vara en upplevelse de kan dela tillsammans. Idag finns det massor av alternativ på nätet.

Idag finns det massor av företag som erbjuder upplevelsepresenter såsom spa-upplevelser, bungyjump, segling, vinprovning eller luftballongfärder, för att nämna några. På vår sida lista med e-butiker hittar du flera förslag.

Fotopresent = en present bröllop 4 life!

Att ge en fotopresent är alltid uppskattat, men speciellt vid tillfällen som människor sätter stort värde på att minnas och återkomma till. Till min bästa väns bröllop satte jag exempelvis samman en påkostad, proffsig fotobok med bilder och moment från det att han vara liten fram till dags datum och det blev verkligen en lyckad present.

Fotoboken var limbunden med hårda pärmar och kommer sannolikt att hålla i hela hans liv. Förutom fotbok finns det idag massor av andra presenter som kan personifieras med ett eller flera foton, såsom exempelvis Canvastavlor eller fotokalendrar. Extrafilm har flera sådana bröllopspresenter att erbjuda, liksom Önskefoto.

Ge bort en present för kärlekens skull

Ett annat alternativ för bröllopspresent som blivit alltmer populärt de senaste åren är att ge bort något som har ett starkt symboliskt värde, men som inte är avsett att ”förbrukas” av bröllopsparet. Ett exempel kan vara att ge bort ett träd som symbol för bröllopsparets kärlek eller skänka något specifikt till välgörande ändamål i bröllopsparets namn.

Detta är en present som passar perfekt till bröllopspar som har ett genuint humanistiskt engagemang, samtidigt som det är en bröllopspresent att undvika som pesten till ”materialistiskt” lagda par.